Béda révisi "Jayadrata"

119 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Jayadrata''' (Sanskerta: जयद्रथ; Jayadratha) nyaéta salah sahiji inohong dina wiracarita ''Mahabarata''.<ref name="dua">{{id}}[http://jayadratha.ts.web.id/ind/1...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Wajangpop voorstellende Jayadrata TMnr 3582-94.jpg|thumb|Rupa wayang kulit Jayadrata]]
'''Jayadrata''' (Sanskerta: जयद्रथ; Jayadratha) nyaéta salah sahiji inohong dina wiracarita ''Mahabarata''.<ref name="dua">{{id}}[http://jayadratha.ts.web.id/ind/1931-1821/Jayadratha_32542_stie-thamrin_jayadratha-ts.html Jhayadrata] </ref> Manéhna nyaéta hiji [[raja]] ti [[Karajaan Sindhu]]. Manéhna nikah ka [[Dursala]], adi awéwé Kurawa.<ref name="hiji">{{id}}[https://www.wattpad.com/74161327-kisah-tokoh-tokoh-mahabharata-jayadrata Kisah Tokoh-Tokoh Mahabharata] </ref> Jayadrata mangrupa inohong penting dina paéhna Abimanyu.<ref name="dua"/> Manéhna ngahalangan para ksaatria Pandawa nalika nyalametkeun Abimanyu.<ref name="dua"/> Sabab paéhna Abimanyu, Arjuna usaha dék maéhan Jayadrata.<ref name="dua"/> Nepi ka dina Bharatayuda poé ka opat belas, Jayadrata gugur ku Arjuna.<ref name="dua"/>
 
1.246

éditan