Béda révisi "Cangkok"

87 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
==Léngkah-léngkah Nyangkok Tuwuhan==
Dina nyangkok tuwuhan téh aya sababaraha léngkah nu kudu dilakonan sangkan hasilna bisa hadé kawas nu dipikahayang, <ref name="dua" />nya éta:
# Pilih catang tangkal nu geus kolot/ boga ''[[kambium]]'' (rambutan, jambu, buah, kadongdong,jsté) miboga diaméter kira-kira 2 cm. {{fact}}
# Keureut babagian kulit catang kira-kira 10 cm, satuluyna antepkeun salila 10-15 menit atawa nepi ka getahna garing.{{fact}}
# Sanggeus garing, campurkeun taneuh jeung cai sacukupna, tuluy diaduk nepi ka rata baseuhna (Tong baseuh teuing).{{fact}}
# Kemudian tanah tersbut ditempelkan ke batang yang telah di kerat kulitnya dan dibungkus menggunakan plastik atau sabut kelapa.{{fact}}
# Saméméh nalian pelastik atawa tapas kalapa, pastikeun catang tangkal nu geus disisit katutupan ku taneuh, sangkan catangna teu kakurangan cai.{{fact}} Satuluyna antepkeun salila 3-4 bulan, sarta sébor 3x saminggu.{{fact}}
# Sanggeus 3-4 bulan, akar cangkokan bakal jadi, keureut ti belah handap cangkokan maké ragaji. {{fact}}
# Keureut catang-catang laleutik jeung daun, kusabab bakal mangaruhan jeung bakal ngakibatkeun gerakan nu ngabalukarkeun sababaraha akar na paregat.{{fact}}
# Buka bungkus cangkokan, kudu ati-ati sangkan akarna teu ruksak.{{fact}}
# Tuluy pelak heula dina ''[[polybag]]'' nepi ka catang jeung daun-daun anyarna jaradi.{{fact}}
# Sanggeus catang jeung daun anyar jadi, cangkokan geus siap dipelak langsung dina taneuh.{{fact}}
 
 
===Rujukan===
{{reflist}}
 
8.434

éditan