Béda révisi "Aréa"

11 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (menghapus Kategori:Geografi; menambahkan Kategori:Géografi menggunakan HotCat)
Bisa oge mangrupa [[daerah]] [[pangukuran]] [[Dua-dimensi]] sajeroeun [[satuan]] [[persegi]] atawa pasekon, umpamana [[cm2]] atawa [[m2]]. Lega-na hiji daerah pasagi panjang tina sisi a jeung b nyaeta ab; wangun segi tilu oge [[poligon]] sejena bisa ditangtukeun ku ngagunakeun [[ trigonometri]]. ''Area'' anu melengkung bisa ditangtukeun ngagunakeun [[kalkulus]] [[integral]]. <ref>[http://www.encyclopedia.com/topic/area.aspx] Encyclopedia.com Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
<ref>[http://www.math.com/tables/geometry/areas.htm] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
 
==Unit==
 
Tiap daerah mibanda hiji ukuran [[unit]] séwang séwangan anu luyu tina daerahna, dumasarkana éta hiji daerah bisa diukur sajeroeun [[meter]] persegi (m²), séntimeter persegi (cm²), [[milimeter]] persegi (mm²), [[kilometer]] persegi (km²), [[kaki]] persegi (ft²), [[yard]] persegi (yd²), [[mil]] persegi (mi²), jeung satuluyna. Numutkeun aljabar, unit-unit iéu bisa dianggap mangrupa unit kotak anu saluyu panjangna.
Ukuran [[satuan]] atawa hijian tina hiji daerah numutkeun [[SI]] nyaeta [[meter]] [[persegi]]. <ref>[http://www.bipm.org/en/CGPM/db/11/12/] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
==References==
{{reflist|30em}}
 
 
 
 
==Tutumbu Kaluar==
*[http://www.math.com/tables/geometry/areas.htm Area Formula]
*[http://www.bipm.org/en/CGPM/db/11/12/ Resolution 12 of the 11th CGPM (1960)]
 
 
 
 
 
 
 
{{pondok}}