Béda révisi "Ageman"

92 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
wkf
m (mindahkeun Agama ka Ageman)
(wkf)
Sakabeh umat manusa ngagaduhan Agama'''agama''' boh rek [[Islam]], [[Kristen|Nasoro]], jeng sajabana,. '''Agama''' lamun di Indonesia diartikeunna kirang langkung aturan anu kudu ditaati ku sakabeh insyan insan/ [[manusa]] jeung kedah dimumule ku anu nganut eta Agamaagama. Di iyeuieu kaca nyobaan ngarewong sugan aya hartosna jeung mangfaatna keur balarea.
 
Dina danget-danget iyeu Agama loba anu ngarecokeun diantawisna dina widang hukum perkawina sareng waris anu teusesuai jeung hukum islam anu geus aya dina Alqur,an jeung hadis, ngan sementawis iyeu para pemikir ngadopsi kana perasaan hate dina istilah agama islam disebut Ro,yu, anu pohara jadi bahayana ka umat anu nganut agama islam diantawisna anu kurang cocok dilarapkaeun sapopoe keu urang diantawisna :
==Ageman Islam==
1. Awewe bisa kawin tanpa wali
Dina danget-danget iyeuieu Agamaagama loba anu ngarecokeun diantawisna dina widang [[hukum perkawinaperkawinan]] sareng [[waris]] anu teusesuaiteu sesuai jeung [[hukum islamIslam]] anu geus aya dina Alqur,[[Al Qur'an]] jeung hadis[[Hadits]], ngan sementawissamentawis iyeuieu para pemikir ngadopsi kana perasaan hate dina istilah agama islamIslam disebut [[Ro,'yu]], anu pohara jadi bahayana ka umat anu nganut agama islamIslam diantawisna anu kurang cocok dilarapkaeun sapopoe keukeur urang diantawisna :
2. Awewe bisa nalak lalaki
1.# Awewe bisa kawin tanpa wali
3. Perkawinan poligami ditentang ku kaum awewe
4.# BagiAwewe warisbisa kudu sarua awewe jeungnalak lalaki
3.# Perkawinan poligami ditentang ku kaum awewe
Kumaha uarang balarea nyikapi perkawis agama iyeu anu di sodorkeun ku para pemikir aheng malah nyimpang tina tatanan / aturan agama jeung budaya Islam jeung budaya Indonesia anu kacida anehna can bisa kapikir kunu jalmi bodo saperti kuring sorangan. ngan untung undang undang Agama anu anyar di tolak ku memntri Agama, patut acungan jempol ker mentri agama anu kacida tegasna. Kuring ngarasa reueus pisan ka pamarentah anu geus merenahkeun eta undang-undang / hukum islam dina wewengkon di Indonesia jeung ngarasa daria khususnya ka MUI oge ngarasa tegas jeung teu aya tendeng aling-aling
# Bagi waris kudu sarua awewe jeung lalaki
Kumaha uarangurang balarea nyikapi perkawis agama iyeuieu anu di sodorkeundisodorkeun ku para pemikir aheng malah nyimpang tina tatanan / aturan agama jeung budaya Islam jeung budaya Indonesia anu kacida anehna can bisa kapikir kunu jalmi bodo saperti kuring sorangan. nganNgan untung undang undang Agamaagama anu anyar di tolakditolak ku memntri[[Mentri Agama]], patut acungan jempol kerkeur mentri agama anu kacida tegasna. Kuring ngarasa reueus pisan ka pamarentah anu geus merenahkeun eta undang-undang / hukum islam dina wewengkon di Indonesia jeung ngarasa daria khususnya ka [[MUI]] oge ngarasa tegas jeung teu aya tendeng aling-aling
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Ageman]]
23.351

éditan