Keledé: Béda antarrépisi

437 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Keledé''' (''Equus asianus'') nyaéta sato nyarupaan kuda nu ditandaan ku hulu nu gedé, ceuli panjang jeung buntut nyarupaan sapi.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.issg.o...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
{{Taxobox
'''Keledé''' (''Equus asianus'') nyaéta sato nyarupaan kuda nu ditandaan ku hulu nu gedé, ceuli panjang jeung buntut nyarupaan sapi.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.issg.org/database/species/ecology.asp?si=639 Species and ecology] (diakses 9 Maret 2016)</ref> Ieu sato aya dina rupa-rupa warna kawas hideung, bodas, cét jeung kabéh nuansa coklat jeung abu abu,ngan nu pang umumna nyaéta warna kulambu beurit nu sok disebut abu dun.<ref name="dua">{{en}}[http://animaldiversity.org/accounts/Equus_asinus/ Equus asinus] (diakses 9 Maret 2016)</ref> Loba keledé katinggali aya totol-tolan, atawa miboga garis.<ref name="dua"/> Keledé sumebar sacara lega jeung bisa kapanggih hampir di mana-mana di dunya.<ref name="dua"/> Ngan, keledé liarnu bener asalna ti pasir, padang keusik ti Afrika kalér jeung Semenanjung Arab jeung adaptasi alus pikeun hirup di padang keusik.<ref name="dua"/>
|name = Kelede
|status =
|image = 20110710 Kinderboerderij Drongen (0013).jpg
|image_width = 220px
|regnum = [[Animalia]]
|phylum = [[Chordata]]
|classis = [[Mamalia]]
|ordo = [[Perissodactyla]]
|familia = [[Equidae]]
|genus = ''[[Equidae|Equus]]''
|subgenus = ''Asinus''
|species = '''''E. asinus'''''
|binomial = ''Equus asinus''
|binomial_authority = [[Carolus Linnaeus|Linnaeus]], 1758
}}
 
'''Keledé''' (''Equus asianus'') nyaéta [[sato]] nyarupaan [[kuda]] nu ditandaan ku hulu nu gedé, [[ceuli]] panjang jeung [[buntut]] nyarupaan [[sapi]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.issg.org/database/species/ecology.asp?si=639 Species and ecology] (diakses 9 Maret 2016)</ref> Ieu sato aya dina rupa-rupa warna kawas [[hideung]], [[bodas]], cét jeung kabéh nuansa coklat jeung abu abu,ngan nu pang umumna nyaéta warna kulambu [[beurit]] nu sok disebut abu dun.<ref name="dua">{{en}}[http://animaldiversity.org/accounts/Equus_asinus/ Equus asinus] (diakses 9 Maret 2016)</ref> Loba keledé katinggali aya totol-tolan, atawa miboga garis.<ref name="dua"/> Keledé sumebar sacara lega jeung bisa kapanggih hampir di mana-mana di dunya.<ref name="dua"/> Ngan, keledé liarnu bener asalna ti pasir, padang keusik ti Afrika kalér jeung Semenanjung Arab jeung adaptasi alus pikeun hirup di padang keusik.<ref name="dua"/>
 
==Referensi==
1.248

éditan