Béda révisi "Bérilium"

1 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
 
==Karakteristik==
Bérilium nyaéta unsur bivalen [[racun]]an, [[warna]]na [[kulawu]], kuat, hampang, jeung utamana dipaké minangka zat pangheuras dina campuran [[logam]].<ref name="amazine">{{cite web|url=http://www.amazine.co/25945/berilium-be-fakta-sifat-penggunaan-efek-kesehatannya/ |title=Amazine - Berilium (Be): Fakta, Sifat, Penggunaan & Efek Kesehatannya|publisher=Amazine|accessdate=3/11/2016}}</ref> Bérilium mangrupa salah sahiji [[logam]] hampang ku lééh pangluhurna.<ref name="amazine"/> Ieu logam miboga konduktivitas térmal nu alus pisan, lain magnétik, tahan kana [[asam nitrat]] medok, sarta dina suhu jeung tekanan standar mah bisa ngalawan oksidasi nalika keuna ku hawa.<ref name="amazine"/> Kerak [[marcapada]] miboga kandungan bérilium gedéna 2,6 [[ppm]] jeung 6 [[ppm]] dina taneuh.<ref name="amazine"/> Bérilium dina taneuh bisa asup kana pepelakan anu tumuwuh di luhureunna.<ref name="amazine"/> Kadar bérilium pepelakan mah variatif, antara 1 jeung 40 [[ppb]], handap teuing pikeun mangaruhan sato anu ngahakan éta pepelakan.<ref name="amazine"/> Bérilium kapanggih dina 30 [[mineral]] anu béda-béda, anu pangpentungnapangpentingna mah ''bertrandite, beryl, chrysoberyl'', jeung ''phenacite''.<ref name="amazine"/> Wangun ''beryl'' anu hargaan mah nyaéta [[aquamarine]] jeung [[zamrud]].<ref name="amazine"/>
 
==Rujukan==