Keledé: Béda antarrépisi

40 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (menghapus Kategori:Mamalia; menambahkan Kategori:Equidae menggunakan HotCat)
Tidak ada ringkasan suntingan
 
}}
 
'''Keledé''' (''Equus asianus'') nyaéta [[sato]] nyarupaan [[kuda]] nu ditandaan ku hulu nu gedé, [[ceuli]] panjang jeung [[buntut]] nyarupaan [[sapi]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.issg.org/database/species/ecology.asp?si=639 Species and ecology] <small> (diakses 9 Maret 2016) </small> </ref> Ieu sato aya dina rupa-rupa warna kawas [[hideung]], [[bodas]], cét jeung kabéh nuansa coklat jeung abu abu, ngan nu pang umumnapangumumna nyaéta warna kulambu [[beurit]] nu sok disebut abu dun.<ref name="dua">{{en}}[http://animaldiversity.org/accounts/Equus_asinus/ Equus asinus] <small> (diakses 9 Maret 2016) </small> </ref> Loba keledé katinggali aya totol-tolan, atawa miboga garis.<ref name="dua"/> Keledé sumebar sacara lega jeung bisa kapanggih hampir di mana-mana di dunya.<ref name="dua"/> Ngan, keledé liarnu bener asalna ti pasir, padang keusik ti [[Afrika kalérKalér]] jeung Semenanjung Arab jeung adaptasi alus pikeun hirup di padang keusik.<ref name="dua"/>
 
==Referensi==
8.434

éditan