Béda révisi "Fabales"

35 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{Taxobox | name = ''Fabales'' | image = Suriana maritima (Scott Zona) 001.jpg | image_width = 240px | image_caption = (''Fabales'') | regnum = Plantae | divisio = Magnol...)
 
}}
 
'''Fabales''' nyaéta ordo tutuwuhan kembangan [[dikotil]] nu miboga 3 kulawarga, nyaéta [[Caesalpipiaceae]], [[Fabaceae]] (atawa Leguminosae), [[Mimosaceae]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.taxateca.com/ordenfabales.html Arder fabales] <small> (diakses 13 Maret 2016)</small> </ref><ref name="dua">{{en}}[http://www.accessscience.com/content/fabales/249950 Fabales]<small> (diakses 14 Maret 2016)</small> </ref> Sacara kolektif, ordo ieu dipikawanoh salaku légum.<ref name="hiji"/> Fabales kaasup tutuwuhan ngarambat atawa tangkal nu miboga [[daun]] nu sénsitif.<ref name="hiji"/> Anggota ieu biasana miboga katetepan, daun majemuk, 10 benang sari atawa leuwih loba nu sok dihijikeun dina filamen, jeung carpel tunggal nu ngajadikeun buah garing (polong) bakal kabuka nalika béak mangsa ku cara meulah jadi dua, ngaleupaskeun siki (endosperm).<ref name="dua"/> Loba, atawa kur sabagian tina anggota ordo ieu ngalakonan [[simbiosis]] jeung [[bakteri]] pangiket [[nitrogén]] dina akarna.<ref name="dua"/> Loba tutuwuhan tina Fabales mangrupa panghasil produk utama tina dunya pertanian.<ref name="dua"/>
 
==Referensi==
8.434

éditan