Béda révisi "Jarum"

88 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Naehnadel.jpg|thumb|Jarum kécos]]
'''Jarum''' nya éta parabot lembut (leutik pisan) tina [[beusi]] pikeun kupat-kaput. <ref name="hiji">{{id}}Kamus basa Sunda R.A. Danadibrata</ref> Wangunna panjang-leutik, tungtungna méncos.{{fact}} Panjangna kurang leuwih opat sénti (4cm). {{fact}}
 
==Rupa-rupa Jarum==
 
===Jarum Kaput===
Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna.{{fact}}
 
===Jarum Mesin Jait===
Najan sarua fungsina keur ngaput, jarum mesin jait mah liang keur ngasupkeun benangna aya deukeut méméncosna.{{fact}} Sedengkeun bagian tuntung mintulna leuwih gedé ti batan bagian méméncosna.{{fact}} Bagian anu mintul bakal dipasangkeun kana bagian mesin jait anu disebut [[sapatu]].{{fact}}
 
===Jarum Pentul===
Jarum pentul ukuranna méh ampir sarua jeung jarum kaput.{{fact}} Bédana jarum pentul jeung jarum kaput nya éta jarum pentul mah euweuh liangan.{{fact}} Wangun jarum pentul nya éta salah sahiji tungtungna méncos siga ilaharna jarum, sedengkeun bagian tungtung séjénna dipasangan bebendul, umumna tina bahan plastik.{{fact}}
 
===Jarum Suntik===
Jarum suntik dipaké dina kapereluan médis.{{fact}} Fungsi jarum suntik téh di antarana pikeun ngasupkeun zat kana awak atau keur nyedot cairan tina awak.{{fact}}
 
==Galeri==
8.434

éditan