Béda révisi "Urang Sunda"

28 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
|related=[[urang Jawa|Jawa]], [[Betawi]]
}}
'''Urang Sunda''' (ᮅᮛᮀ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ) mangrupa salah sahiji séké sélér nu ngeusi utamana bagian kulon [[pulo Jawa]], populasi kadua panglobana di [[Indonésia]]. Luyu jeung [[karajaan Sunda|sajarahna]], urang Sunda lolobana sumebar di lemah caina nu kiwari sacara administratif sumebar di propinsi [[Jawa Kulon]], [[Banten]], [[Jawa Tengah]], [[Jakarta|DKI Jakarta]], jeung [[Lampung]] kidul. Lian ti éta, program transmigrasi ti Tatar Sunda ka sababaraha wewengkon di [[Kalimantan]] jeung [[Sulawesi]] ogé ngahasilkeun kantong-kantong masarakat Sunda, katambah ku pribadi-pribadi nu sumebar di sakuliah dunya, nu utamana kadorong ku motif ékonomi.{{fact}}
 
==Sajarah==