Béda révisi "Jukut riut"

1.046 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
| binomial_authority = [[Carolus Linnaeus|L.]]
}}
'''Jukut riut''' (''Mimosa pudica'') nya éta salah sahiji spésiés [[tutuwuhan]] tina génus [[Mimosa]] nu asup kana kulawarga [[kacang]] (''Leguminosae'').<ref name="hiji">{{en}}[http://www.kew.org/science-conservation/plants-fungi/mimosa-pudica-sensitive-plant Mimosa pudica sensitif plant](diakses 8 Maret 2016)</ref> Hirupna nguyupuk luhureun taneuh /[[perdu]] anggota tina [[Fabaceae|suku polong-polongan]]. <ref>[[http://www.plantamor.com/index.php?plant=854 Klasifikasi Jukut riut]]</ref>Ieu spésiés miboga sifat sensitif, dauna nu mangrupa [[daun]] majemuk bakal ngariut ku sorangan nalika adek jeung hiji barang.<ref name="hiji"/> Dauna anu ngariut/narilep tadi ngan sakeudeung, sababaraha menit kadituna, maruka deui jiga sasarina.<ref>[http://www.nytimes.com/2016/03/29/science/29obs-plants.html ''Plants Remember You if You Mess With Them Enough''] March 28, 2016</ref> Mimosa pudica mangrupa spésiés asli [[Brasil]] tapi sumebar ka sakabéh daérah tropis [[Amerika]], [[Afrika]], jeung [[Asia]].<ref name="dua">{{en}}[http://faculty.ucc.edu/biology-ombrello/pow/sensitive_plant.htm sensitive plant] (diakses 8 maret 2016)</ref> Putri malu mangrupa tutuwuhan sub-kai taunan atawa dua taunan nu biasana nyebar jadi gulma di loba daérah [[tropis]].<ref name="tilu">{{en}}[http://www.cabi.org/isc/datasheet/34202 Mimosa pudica] (diakses 8 Maret 2016)</ref> Hal ieu bakal babari kasebar sabab propagul na nu napel kana buuk mamalia jeung pakéeun manusa.<ref name="tilu"/> Tutuwuhan ieu sok ngabentuk panutup taneuh monotypic, jeung mangrupa gulma utama pikeun loba tutuwuhan tropis.<ref name="tilu"/>
 
'''Jukut riut''' atawa ''Mimosa pudica'' nyaéta tangkal [[jukut]] hirupna nguyupuk luhureun taneuh / [[perdu]] anggota tina [[Fabaceae|suku polong-polongan]] <ref>[[http://www.plantamor.com/index.php?plant=854 Klasifikasi Jukut riut]]</ref> anu dipiwanoh kulantaran dinamangsa katoél [[Daun|dauna]] gancang ngariut kusorangan. Dauna anu ngariut/narilep tadi ngan sakeudeung, sababaraha menit kadituna, maruka deui jiga sasarina.<ref>[http://www.nytimes.com/2016/03/29/science/29obs-plants.html ''Plants Remember You if You Mess With Them Enough''] March 28, 2016</ref>
 
== Pedaran ==
23.341

éditan