Béda révisi "Putri malu"

1.735 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
Mindahkeun ka Jukut riut
m
(Mindahkeun ka Jukut riut)
 
{{Gabung|#ALIH [[Jukut riut}}]]
{{Taxobox
| name = ''Mimosa pudica''
| image = Mimosa pudica 003.JPG
| image_width = 240px
| image_caption = sl(''Mimosa pudica''){{br}}Daun yang perlahan menguncup karena tiupan angin
| regnum = [[Plantae]]
| divisio = [[Magnoliophyta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = [[Fabales]]
| familia = [[Fabaceae]]
| subfamilia = [[Mimosoideae]]
| genus = ''[[Mimosa]]''
| species = '''''M. pudica'''''
| binomial = ''Mimosa pudica''
| binomial_authority = [[Carolus Linnaeus|L.]]
}}
'''Putri malu''' (''Mimosa pudica'') nyaéta salah sahiji spésiés [[tutuwuhan]] tina genus [[Mimosa]] nu asup kana kulawarga [[kacang]] (''Leguminosae'').<ref name="hiji">{{en}}[http://www.kew.org/science-conservation/plants-fungi/mimosa-pudica-sensitive-plant Mimosa pudica sensitif plant](diakses 8 Maret 2016)</ref> Spésiés ieu miboga sifat sensitif, dauna nu mangrupa [[daun]] majemuk bakal ngalipet nalika adek jeung hiji barang.<ref name="hiji"/> Mimosa pudica mangrupa spésiés asli [[Brasil]] tapi sumebar ka sakabéh daérah tropis [[Amerika]], [[Afrika]], jeung [[Asia]].<ref name="dua">{{en}}[http://faculty.ucc.edu/biology-ombrello/pow/sensitive_plant.htm sensitive plant] (diakses 8 maret 2016)</ref> Putri malu mangrupa tutuwuhan sub-kai taunan atawa dua taunan nu biasana nyebar jadi gulma di loba daérah [[tropis]].<ref name="tilu">{{en}}[http://www.cabi.org/isc/datasheet/34202 Mimosa pudica] (diakses 8 Maret 2016)</ref> Hal ieu bakal babari kasebar sabab propagul na nu napel kana buuk mamalia jeung pakéeun manusa.<ref name="tilu"/> Tutuwuhan ieu sok ngabentuk panutup taneuh monotypic, jeung mangrupa gulma utama pikeun loba tutuwuhan tropis.<ref name="tilu"/>
 
==Referensi==
{{reflist}}
{{pondok}}
[[Kategori:Fabaceae]]
23.341

éditan