Béda révisi "Hafshoh binti Umar"

Taya parobahan ukuran ,  4 tahun yang lalu
m
m
 
== Biografi ==
=== Ti leutik nepi ka Gedégedé ===
Hafshah lahir dina taun anu kacida kasohor dina sajarah urang Qurésy, nyaéta nalika Rasullullah s.a.w. mindahkeun batu [[Hajar Aswad]] ka tempatna sanggeus Ka’bah diwangun deui alias dihadéan satasna rubuh ku banjir. Dina taun éta ogé dilahirkeun [[Fathimah az-Zahro]], putri bungsu Rasulullah s.a.w. ti antawis opat putrina, jeung kalahiranana disambut gumbira Kangjeng Nabi s.a.w. Sababaraha poé sabada Fathimah lahir, lahir ogé Hafshoh binti Umar bin Khoththob. Ngareungeu nu lahir orok awéwé, Umar buringas jeung hariwang, kabiasaan bapa-bapa urang Arab Qurésy mun ngadéngé lahir anak awéwé. Waktu harita nganggap kalahiran anak awéwé mawa aib pikeun kulawarga. Padahal mun danget harita Umar nyaho lahir anak awéwéna bakal mawa piuntungeun, tangtu Umar r.a. atawa [[Umar bin al-Khattab]] bakal jadi jalma pangbagjana, karana anak nu dingaranan Hafshoh binti [[Umar bin al-Khattab]] ésok baring supagi janten istri Rasulullah s.a.w, digentraan kugelar Ummul mu'minin (indungna jalma anu ariman). Dina at-Thabaqat, Ibnu Saad nyaur, “Muhammad bin Umar nyarita yén Muhammad bin Zaid bin Aslam, ti bapana, ti akina, Umar nyarioskeun, ''Hafshoh dilahirkeun waktu urang Qurésy ngahadéan Ka’bah, lima tahun saméméh Nabi s.a.w. diutus janten [[Rosul]] s.a.w.”
 
23.341

éditan