Buka ménu utama

Parobahan

31 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
ngalereskeun saalit+nambihan. alhamdulillah nuhun
 
Karajaan Kendan ayana di wewengkon Kampung Kendan, berada di Désa Citaman Kecamatan [[Nagrég, Bandung|Nagrég]] [[Kabupatén]] [[Bandung]] ngadeg ti taun 526 M dugi ka 612 M. Raja nu munggaran nyaéta Resiguru Manikmaya ( 526 – 568 M ). <ref>http://www.kompasiana.com/langitmegabirusekali/kerajaan-pajajaran-bermula-di-nagreg_5509d29da33311226a2e3b91</ref> Di patempatan ieu kapanggih patung Durga leutik nu ayeuna aya di [[Museum Nasional Indonésia|Museum Pusat]] [[Jakarta]]. Ogé dina taun 2000 an kapendak aya ruruntuk candi ( candi bojongmenje ) tina batu di sagigireun walungan Cikijing, caket jalan raya Bandung - Garut di wewengkon Rancaékék. Nami Kendan numutkeun élmu kabuhunan teh hartosna puseur sabangsaning alat, oge mangrupa jenis batu nu loba kapanggih di wewengkon éta.
 
== Pamaréntahan Kendan ==
650

éditan