Béda révisi "Magma"

3 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, nyaeta → nyaéta using AWB
m (fixing dead links)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, nyaeta → nyaéta using AWB)
[[Gambar:Underwater_lava_flow,_off_Hawaii.jpg|thumb|right|Lava Hawaii ngalir (lava teh magma nu kaluar kana pabeungeutan bumi)]]
'''Magma''' nyaetanyaéta babatuan cair nua aya dina jero [[kamar magma]] di sahandapeun [[intip bumi|pabeungeutan bumi]]. Magma di [[bumi]] mangupakeun leyuran [[silika]] nu [[hawa]]na luhur tur kompleks sarta mangrupakeunmangrupa asal tina sakabeh [[batuan beku]]. Magma aya dina [[tekenan]] anu luhur nu kadang-kadang mah sok muncrat kaluar ngaliwatan bagian nu muka tina [[gunung seuneuan]] dina wangun aliran [[lava]] sarta bituna gunung seuneuan.
 
Hasil tina bituna gunung seuneuan ieu ngandung leyuran [[gas]] nu henteu nepi ka intip bumi. Magma ngumpul dina kamar magma nu mencil dina handapeun intip bumi sarta ngandung komposisi nu beda-beda dumasar tempat magma etaéta ayana.
 
== Tumbu luar ==
18.254

éditan