Titik: Béda antarrépisi

2 bita dipupus ,  6 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa using AWB)
 
[[File:Full stop.png|thumb|200px|<center>Tanda Baca Titik</center>]]
Tanda [['''Titik]]''' dipaké dina loba konteks jeung basa, umumna minangka pamisah antar kalimah. Tanda titik téh saprakna mah nyaéta tina sistim tanda baca [[Yunani]] nu diwanohkeun ku [[Aristophanes]] ti [[Byzantium]] dina abad ka-3 SM. Harita mah aya sagonjokkan titik-titik anu panempatanna téh geus ditangtukeun maknana. Namung kiwari mah tanda titik téh minagka ciciri yén tulisan nu dibaca téh kudu eureun.<ref>[[:en: Full stop#History|Wikipedia, The Free Encyclopedia: Full Stop]]</ref>
=Pamakéan jeung Panempatan Tanda Titik=
# Tanda Titik dipaké dina tungtung kalimah nu lain pananya atawa panyeru.<ref name="Hiji">Divisi Akademik Bintang Pelajar. Suplemen PTN Favorit: IPS. Bogor: Bintang Pelajar. 2008</ref>
#:Misalna:
#::Pun lanceuk dumukna di [[Cimahi]]
# Tanda Titik dipaké ditukangeun angka atawa hurup dina hiji bagan, ikhtisar atawa daptar. <ref name="Hiji" />
#:Misalna:
#::A. Sajarah ti Jawa Kulon
#::::a. ....
#:Catetan:
#:Tanda titik ulah dipaké ditukangeun angka atawa hurup dina hiji bagan atawa daptar lamun angka atawa hurup éta tahtéh mangrupakeunmangrupa angka atawa hurup panungtung dina jajaran angka atawa hurup téa.
# Tanda Titik dipaké pikeun misahkeun angka jam, menit, jeung detik anu nunjukkeun wanci.<ref name="Hiji" />
#:Misalna:
20.027

éditan