Buka ménu utama

Parobahan

4 bita ditambahkeun, 3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé (3), nyaeta → nyaéta (2), geusan → pikeun, rea → réa using AWB
'''AreaAréa''' /aréa/ bisa ogeogé dihartikeun daerah atawa [[wilayah]] [[geografis]] anu digunakeun pikeun kaperluan husus, contona : leuweung [[dibukbak]] geusanpikeun dijieun ''area'' pasawahan.<ref>[http://kbbi.web.id/area] kbbi: Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
Bisa ogeogé mangrupa [[daerah]] [[pangukuran]] [[Dua-dimensi]] sajeroeun [[satuan]] [[persegi]] atawa pasekon, umpamana [[cm2]] atawa [[m2]]. Lega-na hiji daerah pasagi panjang tina sisi a jeung b nyaetanyaéta ab; wangun segi tilu ogeogé [[poligon]] sejena bisa ditangtukeun ku ngagunakeun [[ trigonometri]]. ''Area'' anu melengkung bisa ditangtukeun ngagunakeun [[kalkulus]] [[integral]]. <ref>[http://www.encyclopedia.com/topic/area.aspx] Encyclopedia.com Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
<ref>[http://www.math.com/tables/geometry/areas.htm] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
==Unit==
Tiap daerah mibanda hiji ukuran [[unit]] séwang séwangan anu luyu tina daerahna, dumasarkana éta hiji daerah bisa diukur sajeroeun [[meter]] persegi (m²), séntimeter persegi (cm²), [[milimeter]] persegi (mm²), [[kilometer]] persegi (km²), [[kaki]] persegi (ft²), [[yard]] persegi (yd²), [[mil]] persegi (mi²), jeung satuluyna. Numutkeun aljabar, unit-unit iéu bisa dianggap mangrupa unit kotak anu saluyu panjangna.
Ukuran [[satuan]] atawa hijian tina hiji daerah numutkeun [[SI]] nyaetanyaéta [[meter]] [[persegi]]. <ref>[http://www.bipm.org/en/CGPM/db/11/12/] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015</ref>
 
==References==
 
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:Géografi]]