Béda révisi "RNA"

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo using AWB)
 
== Struktur jeung Tipe RNA ==
Substansi dasar [[nukléus]] kasusun ku nukléoprotéin anu dijieun ku [[protéin]] jeung [[asam nukléat]]. Dina kasus ieu, [[asam nukléat]] ngawengku dua rupa anu aya patalina jeung héréditas nyaéta [[DNA]] (''DeoxyribonucleicDéoxyribonucleic Acid)'' jeung RNA. Fungsi [[DNA]] nyaéta minangka hétérokatalitik nyaéta ngasintesis [[molékul]] séjén siga RNA. RNA mangrupa hasil transkripsi [[DNA]]. [[Sél prokariotik]] jeung eukariotik ngawengku asam inti anu disebut RNA. Beda jeung [[DNA]] anu boga ranté ganda, RNA ngan ngabogaan ranté tunggal. Unggal pita RNA mangrupa [[polinukléotida]] ti RNA.<ref name=":1">Reece., Urry., dkk. 2005. Biology Campbell. US: Pearson Highered</ref>
 
Aya bébédana ogé jeung DNA anu aya dina [[nukléus]], RNA lolobana aya dina [[sitoplasma]] utamana [[ribosom]] sanajan aya ogé sababaraha di nukléus. Dina [[sitoplasma]], lobana RNA bisa robah-robah. Kajadian ieu dipangaruhan ku aktivitas [[sintésis protéin]]. Nalika hiji [[protéin]] disintésis, eusi RNA dina sél bakal ngaronjat, kitu ogé sabalikna. RNA ngabogaan komponén [[gula]] anu wangunna D-ribosa ([[péntosa]]). RNA ogé ngabogaan ''basa'' [[nitrogén]] anu sarupa siga [[DNA]], ngan basa [[timin]] jeung pirimidin diganti ku [[urasil]].<ref name=":1" />
DNA jeung RNA ngabogaan komponén anu hampir sarua tapi duanana ngabogaan struktur, pungsi jeung sababaraha matéri panyusun anu beda.<ref name=":0" />
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Biologi]]
[[Kategori:Biologi sél]]