Béda révisi "Katalis"

3 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa using AWB
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q82264 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa using AWB)
:A + B + C → AB + C
 
katalis teu kahakan atawa dihasilkeun. [[Énzim]] ngarupakeunmangrupa biokatalis. Mangpaat "katalis" dina jihat budaya nu leuwih lega sacara kasarna mah analog sarupa/analog jeung nu dipedar di dieu.
 
Sababaraha katalis nu kawentar nu kungsi dikembangkeun nyaéta [[katalis Ziegler-Natta]] nu dipaké ngahasilkeun sacara massal [[poliétilén]] jeung [[polipropilén]]. Réaksi katalitik nu pangdipikawanohna di antarana [[prosés Haber]] pikeun sintésis [[amonia]], nu maké [[beusi]] salaku katalis.