Béda révisi "Panas"

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: energi → énérgi (5) using AWB
m (Bot: Migrating 68 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q44432 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: energi → énérgi (5) using AWB)
'''Panas''' nyaéta nyalurkeun [[energi panas]] antara dua barang anu béda suhu. [[Unit SI]] pikeun panas nyaéta [[joule]].
 
Panas pindah ti wewengkon suhu luhur ka wewengkon suhu pendék. Sakumna objek ([[barang]]) ngabogaan [[energi internal]] anu nyambung kalawan pindahna teu tangtu ti [[atom|atom-atom]] atawa [[molekul|molekulna]]na.
 
''Energi internal'' ieu "[[directly proportional]]" ka suhu barang. Sabot dua barang kalawan suhu béda ngarendeng, maranéhanana baris tukeuran energiénérgi internal nepi ka suhu kadua barang kasebut saimbang. Jumlah energiénérgi anu disalurkeun nyaéta jumlah energiénérgi anu nukeur. Kasalahan umum pikeun nyaruakeun panas sarta energiénérgi internal. Bedana nyaéta panas dihubungkeun kalawan tukeuran energiénérgi internal sarta gawé anu dipigawé ku ''sistem''. Pangarti béda ieu diperlukeun pikeun ngartikeun [[hukum kahiji termodinamika]].
 
Radiasi [[inframerah]] mindeng dihubungkeun kalawan panas, alatan objek dina suhu rohangan atawa diluhurna baris [[emisi spontan|memancarkeun radiasi]] lolobana ''terkonstentrasi'' dina "band" inframerah-tengah. (tempo [[banda hideung]]).
{{pondok}}
 
[[Kategori:Fisika]]
[[Kategori:Kimia]]