Béda révisi "Bangkong korodok"

5 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kenging narjamahkeun)
 
m
}}
 
'''Bangkong korodok;''', basa [[latin]] ( ''Bufo bufo''), nyaéta [[bangkong]] [[ampibi]]/hirupna di darat jeung di [[cai]]<ref name="ampibi"/> anu mibanda kulit korodok/ngajarendil kawas kutil, kelir kulitna [[coklat]] aya ogé anu semu konéng, dimana pindah tempat sakapeung kujalan ngorondang lalaunan (kawas anu karagok), mimindengna mah aclog-aclogan, bangkong korodok mangsa beurang waktuna dipaké nyumput dina liang atawa sela-sela [[batu]], [[akar]], jeung handapeun [[kalakay]]/dangdaunan anu murag. Mangsa geus datang wanci burit/soré kakara nguniang hudang néangan hakaneun, sabangsaning [[reungit]], [[rametuk]], [[siraru]], atawa [[gegeremet]]/[[invertebrata]] jeung sajabana nepika isuk-isuk. Bangkong korodok loba kapanggih di sakuliah Indonesia malahan di luar nagara ogé loba kapanggih hirup, saperti di [[Eropa]] kajaba di [[Irlandia]], [[Islandia]], jeung sababaraha pulo di [[Mediterania]], [[Amerika kalér]], [[Afrika kidul]] ogé aya (henteu pati loba)<ref name="ampibi">[https://alamendah.org/2014/10/11/mengenal-amfibi-ciri-ciri-dan-jenis-amfibi-indonesia/ Ampibi nyaéta]</ref>.
 
Bangkong korodok; basa [[latin]] ( ''Bufo bufo''), nyaéta [[bangkong]] [[ampibi]]/hirupna di darat jeung di [[cai]]<ref name="ampibi"/> anu mibanda kulit korodok/ngajarendil kawas kutil, kelir kulitna [[coklat]] aya ogé anu semu konéng, dimana pindah tempat sakapeung kujalan ngorondang lalaunan (kawas anu karagok), mimindengna mah aclog-aclogan, bangkong korodok mangsa beurang waktuna dipaké nyumput dina liang atawa sela-sela [[batu]], [[akar]], jeung handapeun [[kalakay]]/dangdaunan anu murag. Mangsa geus datang wanci burit/soré kakara nguniang hudang néangan hakaneun, sabangsaning [[reungit]], [[rametuk]], [[siraru]], atawa [[gegeremet]]/[[invertebrata]] jeung sajabana nepika isuk-isuk. Bangkong korodok loba kapanggih di sakuliah Indonesia malahan di luar nagara ogé loba kapanggih hirup, saperti di [[Eropa]] kajaba di [[Irlandia]], [[Islandia]], jeung sababaraha pulo di [[Mediterania]], [[Amerika kalér]], [[Afrika kidul]] ogé aya (henteu pati loba)<ref name="ampibi">[https://alamendah.org/2014/10/11/mengenal-amfibi-ciri-ciri-dan-jenis-amfibi-indonesia/ Ampibi nyaéta]</ref>.
 
 
23.341

éditan