Buka ménu utama

Parobahan

419 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
==Karir==
Nirvana ngarilis album pertamana taun 1989 dipayungan ''indie label''. Taun 1990, Nirvana nyieun kontrak jeung ''major label DGC'' terus ngarilis album ''NEVERMIND'' kalayan singlena ''Smells Like Teen Spirit'' anu kajual nepi ka 400 rébu kopi dina kurun waktu saminggu, padahal DGC mah ngan méré prédiksi yén ieu album téh bakal kajual 250 rébu kopi wungkul.<ref name="kapanlagi"></ref>. ALbumAlbum kaduana ''IN UTERO'' dirilis 2 taun sanggeus album kahiji dirilis, tapi henteu sasuksés album pertamakahiji<ref name="kapanlagi"></ref>.
 
Tanggal [[8 Aprl]] [[1994]] mangrupa ahir karir NiravanaNirvana, sabab Kurt Cobain kapanggih maot di Imahna, [[Seattle]], Washington alatan maéhan manéh ku péstol anu ditémbakkeun ka huluna<Ref name="nirvana">{{en}}[[http://www.nirvana.com/bio/default.aspx Nirvana.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="kapanlagi"></ref>. Tapi najan kitu, sababaraha album kompilasina masih sempet dirilis sababaraha taun kahareupna<ref name="kapanlagi"></ref>.
 
Sok sanajan Kurt Cobain geus maot tur Nirvana geus bubar tapi laguna masih keneh aya sakapeung eksis di radio-radio, sanajan perjalanan karier Nirvana bisa kaitung pondok jodo tapi ka abus salah sahiji Band Legend anu bisa ngalahirkeun salah sahiji Genre musik anyar nu loba disebut kubatur mah cenah musik "Grunge" anu ngaguncang blantika musik dunya keur jaman na nepi ka ayeuna ge masih keneh sok loba ngadengekeun.
 
==Référénsi==
Pamaké anonim