Béda révisi "Mesolitikum"

18 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 66 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q44155 (translate me))
m
[[Gambar:Abri sous roche.jpg|thumb|300px|right|Abris sous roche imah di jaman mesolitikum]]
'''Mésolitikum''' nya éta jaman [[batu]] pertengahan, anu dimana harita [[manusa]]geus mikawanoh [[tatanén]].<ref name="sumber1">{{id}}[http://alumnisejarah.ucoz.com/publ/1-1-0-1=id Tradisi Sejarah Masyarakat Indonesia] (diaksés tanggal 20 November 2011) </ref>
Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya éta : Moro [[sato]] jeung ngala [[lauk]], ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua /[[guha]](''Abris souc Roche'') atawa teu pundah-pindah, ninggalkeun sampahruntah pawon dapur (''kjokken moddinger''), geus maké pakakas saperti [[KapakKampak gengam]anu dikeupeul] (''peble''),[[Kapak pondok]] (''Bache Courte'').<ref name="sumber1"/>
Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya éta :
*Kabudayaan ''Bacson-Hoabinh''<ref name="sumber1"/>
2.964

éditan