Buka ménu utama

Parobahan

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), diantara → di antara using AWB
[[Gambar:Nirvana_around_1992.jpg|thumb|300px|Anggota grup musik Nirvana [[Krist Novoselic]] (kénca) jeung [[Kurt Cobain]] (katuthu) dina acara ''MTV Video Music Awards'', dina taun [[1992]]]]
'''Nirvana''' nya étanyaéta grup musik aliran [[grunge]] anu dibentuk di [[Aberdeen]], [[Washington]], [[Amerika Serikat]] taun [[1987]] ku [[Kurt Cobain]], [[Krist Novoselic]], jeung [[Chad Channing]]<ref name="kapanlagi">[[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/n/nirvana/ Nirvana-kapanlagi.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="lastfm">{{en}}[[http://www.last.fm/music/Nirvana/+wiki Nirvana-Lastfm.com]] (diaksés tangal 9 Nopémber 2011)</ref>. Grup musik séjénna anu saentragan nya étanyaéta [[Pearl Jam]], [[Alice in Chains]], jeung [[Soundgarden]]<ref name="lastfm">< /ref>, balukarna, genre [[rock alternatip]] jadi genre anu dominan di [[radio]] jeung TV musik [[Amerika Serikat|Amerika]] dina taun 90-an<ref name="lastfm">< /ref>. Nirvana boga sababraha mantan personil, diantaranadi antarana: [[Aaron Burckhard]] - [[drum]] ([[1987]]-[[1988]]), [[Dale Crover]] - [[drum]] ([[1988]], [[1990]]), [[Dave Foster]] - drum ([[1988]]), [[Chad Channing]] - drum ([[1988]]-[[1990]]), [[Jason Everman]] - [[gitar]] ([[1989]]), [[Dan Peters]] - [[drum]] ([[1990]])<ref name="lastfm">< /ref>.
 
==Karir==
Nirvana ngarilis album pertamana taun 1989 dipayungan ''indie label''. Taun 1990, Nirvana nyieun kontrak jeung ''major label DGC'' terus ngarilis album ''NEVERMIND'' kalayan singlena ''Smells Like Teen Spirit'' anu kajual nepi ka 400 rébu kopi dina kurun waktu saminggu, padahal DGC mah ngan méré prédiksi yén ieu album téh bakal kajual 250 rébu kopi wungkul.<ref name="kapanlagi">< /ref>. Album kaduana ''IN UTERO'' dirilis 2 taun sanggeus album kahiji dirilis, tapi henteu sasuksés album kahiji<ref name="kapanlagi">< /ref>.
 
Tanggal [[8 Aprl]] [[1994]] mangrupa ahir karir Nirvana, sabab Kurt Cobain kapanggih maot di Imahna, [[Seattle]], Washington alatan maéhan manéh ku péstol anu ditémbakkeun ka huluna<Refref name="kapanlagi" /><ref name="nirvana">{{en}}[[http://www.nirvana.com/bio/default.aspx Nirvana.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="kapanlagi"></ref>. Tapi najan kitu, sababaraha album kompilasina masih sempet dirilis sababaraha taun kahareupna<ref name="kapanlagi">< /ref>.
 
Sok sanajan Kurt Cobain geus maot tur Nirvana geus bubar tapi laguna masih keneh aya sakapeung eksis di radio-radio, sanajan perjalanan karier Nirvana bisa kaitung pondok jodo tapi ka abus salah sahiji Band Legend anu bisa ngalahirkeun salah sahiji Genre musik anyar nu loba disebut kubatur mah cenah musik "Grunge" anu ngaguncang blantika musik dunya keur jaman na nepi ka ayeuna ge masih keneh sok loba ngadengekeun.
 
==Référénsi==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Grup Musik]]
[[Kategori:Grup Musik asal Amerika]]
{{pondok}}
 
 
[[be-x-old:Nirvana]]
 
[[Kategori:Grup Musik]]
[[Kategori:Grup Musik asal Amerika]]