Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: kulantaran → ku lantaran (3) using AWB
[[File:World map indicating tropics and subtropics.png|thumb|Peta/gambar dunya jeung ''zona Intertropical'' ]]
[[File:Koppen World Map Af Am Aw.png|thumb|''Bumi'' anu mibanda iklim tropis dina ugeran 12 bulan suhuna rata-rata 20 darajat]]
'''Tropis''' nyaéta daérah atawa wewengkon anu pernahna aya dipalebah/sabudeureun ''[[khatulistiwa]]'' <ref> [http://kbbi.web.id/tropis Tropis teh nyaeta]</ref> disebut ogé garis ''isotherm'' cidekna bisa waé beulah [[kidul]] atawa kalér,<ref name="iklim">[http://ilmugeografi.com/ilmu-bumi/iklim/pengertian-ciri-ciri-dan-daerah-sebaran-iklim-tropis Lebah-lebahna Khatulistiwa]</ref> [[daérah]] anu mibanda iklim tropis bisa waé dina palebah guratan 23,5 darajat ''lintang'' kidul jeung 23,5 darajat ''lintang'' kalér<ref name="iklim"/>. Tropis asal kecap tina basa [[Yunani]] "tropicos" anu hartina garis balik, maksudna garis/gurat anu pernahna 23,27 darajat kidul jeung kalereun [[bumi]]<ref>[http://anditriplea.blogspot.co.id/2011/06/iklim-tropis-di-indonesia.html Tropis tina basa Yunani]</ref>.
 
==Pedaran==
# Hawana karasa panas nyongkab 20-30 darajat, ieu dilantarankeun ku cahaya panonpoé anu manceran lempeng aya diluhureunna
# Hawana kawilang netep, henteu aya gunta ganti hawa anu leuwih ti misti (umpamana hawa tiis nepika bijil [[salju]]).
# Langitna loba haseup kulantaranku lantaran tina [[uap]] [[cai]] anu kapanasan, utamana cai [[laut]].
# Usum [[hujan]] leuwih lila jeung dinamangsa hujan kawilang gedé (ngagebrét)
# Daérahna kawilang subur, kulantaranku lantaran usum hujan leuwih lila
# Panonpoé moncorong sapanjang [[taun]]
# Ngan mibanda dua usum tayalian usum hujan jeung usum [[halodo]]
# Tatangkalan anu aya didaérah tropis leuwih kékép jeung kelirna [[héjo]]<ref name="iklim"/>
 
 
==Nagara-nagara anu mibanda iklim tropis==
 
==Tatangalan anu aya di daérah tropis===
[[Leuweung]] di didaérah tropis mibanda ciri mandiri pangeusina leuwih kékép, dauna garomplok kulantaranku lantaran kitu leuweungna jadi leuwih poék. Sababaraha tangkal anu hirup di leuweung tropis:
# Meranti (''Shorea dan Parashorea'')
# Keruing (''Dipterocarpus'')
 
==Tutumbu kaluar==
 
 
{{commons category}}
==Dicutat tina==
{{Reflist|2}}
 
[[Kategori:Cuaca]]
[[Kategori:Bentuk cai]]
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Cuaca]]
[[Kategori:CuacaBentuk cai]]
[[Kategori:Météorologi]]
[[Kategori:Élmu bumi]]