Carita rahayat: Béda antarrépisi

5 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , oge → ogé , rea → réa, salasahiji → salah sahiji using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , oge → ogé , rea → réa, salasahiji → salah sahiji using AWB)
'''Carita rahayat''', disebut ogeogé folklor mangrupa salasahijisalah sahiji wangun tradisi lisan anu sumebar di [[tatar Sunda]]. Kabéhdieunakeun carita rahayat tehtéh geus mindah rupa jadi wangun tradisi tulis. Carita-carita rahayat di Tatar Sunda rearéa pisan contona, saperti [[Si Kabayan]], [[Sangkuriang]], jsté. Nu jadi ciri utama tina carita rahayat nyaéta pangarang carita teu bisa kapaluruh ngaranna. Carita rahayat di Sunda euyeub pisan ku ajén-ajén mitologi nu nyampak. Sabangsaning mahluk lelembut ogé jadi warna nu has dina carita rahayat di Tatar Sunda.
 
 
{{Sastra-pondok}}
 
[[Kategori:Sastra]]
 
[[en:folkloreFolklore]]
[[id:ceritaCerita rakyat]]