Béda révisi "Payung"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, diditu → di ditu using AWB
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, diditu → di ditu using AWB)
== Sajarah ==
 
Dina mimiti 3500 taun ka tukang, ayana payung geus kapanggih di [[Tiongkok]]. Ngeunaan kapanggihna payung, aya loba legénda-legénda rahayat anu nyaritakeunana, hiji diantaranadi antarana pang sumebar lega nyaéta carita [[“Luban manggih Payung”]].
 
[[Luban]] nyaéta Bapa Pertukangan di [[Tiongkok]]. Nurutkeun catetan [[“Kepingan Giok”]], payung kapanggih ku pamajikan Luban, anu pohara paduli sarta perhatian ka gawé salakina. Kacaritakan, saban poé Luban dibawakeun [[kadaharan]] ku pamajikanana anu ngaranna Yun, di mana Yun mindeng kali kakeunaan hujan gedé sabot éta.
Dina pertengahan [[abad ka-18]], pangusaha [[Inggris]] mawa payung ka nagarana sanggeus datang ti Tiongkok, anu ngabangkitkeun pangaruh badag di [[Inggris]] Raya. Nepi ka pertengahan [[abad ka-19]] payung geus jadi hiji keharusan pikeun orang [[Inggris]].
 
Toko payung kahiji diditudi ditu ngaranna [["James Smith and Sons"]] anu buka dina taun 1830 sarta nepi ka ayeuna masih ngajual payung, alamatna di 53 New Oxford Street, [[London]].<ref name:"internet3">{{id}}[http://www.metrogaya.com/home/sejarah-hari-ini/sejarah-unik-payung](diakses tanggal 22 oktober 2011)</ref>
 
== Rujukan ==
18.254

éditan