Béda révisi "FOMA"

14 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa (3), dimana → di mana using AWB
m (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q956685 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa (3), dimana → di mana using AWB)
{{Table Mobile phone standards}}
'''FOMA''', anu ngarupakeunmangrupa singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''Freedom of Mobile Multimedia Access''', ngarupakeunmangrupa ngaran merek pikeun layanan [[3G]] anu ditawarkeun ku operator telepon mobil Jepang [[NTT DoCoMo]].
 
FOMA ngarupakeunmangrupa layanan [[3G]] [[W-CDMA]] munggaran di dunya mangsa disadiakeun dina taun [[2001]]. FOMA bisa nyambung jeung [[UMTS]], boh ngaliwatan tumbu radio boh ngaliwatan séntral kartu [[USIM]], sahingga méré sababaraha pilihan pikeun [[roaming]] global: boh ''handset''na ganti atawa henteu. Lantaran layanan mobil di Jepang umumna leuwih maju manan kalolobaan nagara lianna, contona ''FeliCa-i-mode Wallet Phones'', layanan data mobil [[i-mode]] jeung sajabana, mangka pikeun narima layanan FOMA sagemblengna pamaké layanan téh kudu ngagunakeun ''handset'' Jepang.
 
Awalna mah ''handset'' FOMA sifatna keur coba-coba sarta diajengkeun keur para pamaké awal sahingga terminalna geredé jeung waktu hirup bateréna singkat sarta jaringan anu kawengku ngan kota-kota gedé hungkul. Hal ieu lumangsung salila 1-2 taun sarta para pamaké awal lolobana para ''profesional'' industri komunikasi.
 
Kira-kira bulan Maret 2004, kalayan wewengkon layanan anu ampir sanagara, kaasup setasiun karéta jero taneuh (subway) katut jero wangunan-wangunan gedé, sarta ku ditawarkeunana seri ''handset'' DoCoMo 900i, FOMA nyieun torobosan ngalakukeun panjualan massal. Mimiti tanggal [[29 September]] [[2007]], langganan FOMA geus leuwih ti 40 juta. <ref>{{cite web |url=http://www.nttdocomo.com/pr/2007/001367.html |title=3G FOMA Subscribers Exceed 40 Million |accessdate=[[October 3]] [[2007]]|date=[[October 2]] [[2007]]|publisher=[[NTT DoCoMo]]}}</ref>
 
== Alokasi frékuénsi pikeun FOMA ''Plus Area'' ==
FOMA ''Plus Area'' ngagunakeun pita frékuénsi 800MHz800&nbsp;MHz. Hal ieu ngahasilkeun jarak pancaran sinyal anu leuwih jauh di daérah pasisian dimanadi mana jarak antara langganan jeung ''base station'' leuwih pajauh. Tapi, layanan FOMA 800MHz800&nbsp;MHz kawates ngan di jero daérah pasisian lantaran di jero kota mah spéktrum frékuénsi 800MHz800&nbsp;MHz téh digunakeun ogé keur layanan [[Personal Digital Cellular|PDC]] anu kaasup [[2G]].
Sanajan kitu, alatan layanan [[2G]] beuki jarang ngagunakeun pita 800MHz800&nbsp;MHz,
NTT DoCoMo geus ngarancanakeun pikeun ngagunakeun pita frékuénsi ieu pikeun masang FOMA di daérah pasisian.
 
 
[[Kategori:Telekomunikasi]]
[[Kategori: standarStandar telepon mobil]]
18.254

éditan