Béda révisi "Panthera"

13 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (4), museum → muséum, eo → éo, didinya → di dinya using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (4), museum → muséum, eo → éo, didinya → di dinya using AWB)
 
 
==Klasifikasi==
Panthera mangrupakeunmangrupa [[genus]] badag, Ucing liar ti kulawarga [[mamalia]] (Felidae) jeung kaasup didinyadi dinya opat spesiés nu loba dipikawanoh, nyaéta [[singa]] (''Panthera leo''), [[maung]] (''Panthera tigris''), [[jaguar]] (''Panthera onca''), jeung [[méong totol]] (''panthera pardus'').<ref name="hiji">{{en}}[http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Panthera_klasification Klasifikasi panthera] diakses 4 Agustus 2015</ref> Kaaopatna mangrupakeunmangrupa [[spésiés]] [[ucing]] anu masih kénéh dianggap [[unik]] dina meunangkeun parobahan [[anatomi]], ngamungkinkeun maranéhna pikeun ngagaung.<ref name="hiji"/> [[Singa guha]] mangrupakeunmangrupa salah sahiji conto nu geus [[punah]] tina [[génus]] ieu.<ref name="hiji"/>
Genus panthera minuhan kurang leuwih satengah tina tujuh spesies nu masih aya dina subfamili pantherinae (dipikawanoh salaku ucing badag), spésiés laina biasana tina marga NeofalisNéofalis atawa Uncia, sanajan [[taksonomi]] geus terus-terusan mekar.<ref name="hiji"/> Ngaran panther kadang-kadang dipaké pikeun ngarujuk koléktif kana subfamili ieu.<ref name="hiji"/>
Geus loba [[debat]] jeung [[revisi]] ngeunaan taksonomi panthera, sarta Felidae umumna, éta mangrupakeunmangrupa salah sahiji usaha pikeun ngatur kelompok taksonomi nurutkeun garis [[katurunan]] sakabéhna.<ref name="hiji"/> [[Morfologi]], kalakuan, jeung studi [[genetik]] geus dilakonan ku [[manusa]] pikeun ngabédakeun mana kelompok [[alam]] anu masih kénéh patali, didasarkeun kana katurunan umum.<ref name="hiji"/> Dina sababaraha [[taksonomi]], maung totol salju masih kénéh kaasup kana genus panthera.<ref name="hiji"/>
Salila abad ka-19 jeung ka-20, rupa-rupa penjelajah jeung staff museummuséum sajarah alam geus nyarankeun loba subspésiés, harita disebut salaku ras, pikeun sagala jenis panthera.
 
==Rujukan==
 
{{DISPLAYTITLE:''Panthera''}}
 
[[CategoryKategori:Felidae]]
[[Kategori:Sasatoan]]