Béda révisi "Orbit"

4 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, salasahiji → salah sahiji, kucara → ku cara using AWB
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, salasahiji → salah sahiji, kucara → ku cara using AWB)
 
{{Tarjamahkeun|Indonésia}}
[[Isaac Newton]] nunjukkeun yén [[hukum oyagan planét Képler|hukum Képler]] bisa diturunkan tina téori [[grapitasi]]. Umumna mah, oyag banda dina lingkup pangaruh grapitasi mangrupakeunmangrupa lilintas anu wangunna [[keureutan congcot]]. Newton saterusna nunjukkeun yén sapasang banda bakal silih ngurilingan ku anggang anu babanding tibalik jeung [[massa]]na sarta sakitar titik puseur massa (t.p.m.) gabungan tina dua banda tadi. Mun salasahijisalah sahiji banda murag leuwih badag (massive) batan tinu hiji deuina, mangka t.p.m. na bakal ngadeukeutan t.p.m. banda anu leuwih badag tadi.
<!--
==Orbit Planet==
 
==Hukum Gerak Newton==
 
==Analisa gerak orbital==
==Perioda Orbit==
 
 
==Penyusutan Orbit==
== Orbit Marcapada ==
 
Oyag [[marcapada]] nyanghareup [[panonpoé]] ku wangun élips. [[Marcapada]] ngorbit ngurilingan [[panonpoé]] jeung [[bulan_bulan (satelit)|bulan]] ngoyag ngorbit ngurilingan [[marcapada]].
<!--
=="Scaling" dalam gravitasi==
== Peran sajeroning épolusi téori atom ==
 
Dina sabot struhtur atom munggaran ditalungtik pas awal [[abad ka-20]], [[atom]] digambarkeun minangka surya mandala leutik anu dikaitkeun jeung Gaya [[Coulomb]]. Modél ieu teu saluyu jeung [[éléktrodimanika]] ogé modél ieu kucaraku cara lalaunan dibenerkeun luyu jeung parobahan téori [[kuantum]]. Lian ti kitu, aya kénéh baé istilah titilar "orbit" pikeun ngagambarkeun ayana énérgi éléktron dina ngurilingan nukleus [[atom]].
 
== Pranala luar ==
 
* {{id}} [http://orinetz.com/planet/animatesystem.php?sysid=QUQTS2CSDQ44FDURR3XD6NUD6&orinetz_lang=2 Simulasi orbit planet-planet di dalam Tata Surya]
 
{{fisika-stub}}
 
[[Kategori:Orbit]]
 
 
{{fisika-stub}}