Béda révisi "Carita Parahiyangan"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa using AWB
m (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q5039710 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa using AWB)
'''''Carita Parahiyangan''''' mangrupakeunmangrupa ngaran hiji [[naskah]] [[Sunda]] nu dijieun kira ahir [[abad ka-16]], nu nyaritakeun sajarah tatar Sunda, utamana ngeunaan kakawasaan [[karajaan Galuh]] jeung [[karajaan Sunda|Sunda]]. Dingaranan ktiu dumasar kana bubuka eusina nu nyebutkeun "''ndéh nihan carita parahiyangan''". Dumasar kana carita nu mungkasna, ieu naskah dijieun dina ahir [[abad ka-16]] atawa awal [[abad ka-17]], nalika kakuatan pulitik Islam saeutik-saeutik geus nyilihan kakawasaan Sunda di [[Pakuan Pajajaran]].
 
==Naskah==
Ieu naskah téh sabagian ti naskah nu aya dina koropak nomer 406 nu disimpen di [[Perpustakaan Nasional]], [[Jakarta]]. Lobana 47 lambar ukuran 21 x 3  cm, nu dina unggal lambarna dieusi tulisan 4 jajar (bulak-balik). Aksara nu dipaké nyaéta [[aksara Sunda|aksara Sunda kuna]], sedeng [[basana Sunda kuna]].
 
===Panalungtikan===
{{Daptar-naskahkuno}}
 
[[Kategori:naskahNaskah Sunda]]
[[kategoriKategori:Sajarah Sunda]]