Béda révisi "Hijrah"

12 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Diantara → di antara, warsih → taun (4) using AWB
m (Bot: Migrating 55 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q131482 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Diantara → di antara, warsih → taun (4) using AWB)
 
{{islam}}
'''Hijrah''' ([[Basa Arab|Arab]]:هِجْرَة) sacara harfiah hartosna pemindahan. Hijrah nyaéta hiji kajadian penting dina [[Sajarah Islam]], di mana Nabi [[Muhammad]] saw. reujeung pamiluna pindah ti [[Mekkah]] nuju [[Madinah]]. Hijrah ieu lumangsung dina warsih taun[[622]], dina [[Basa Latin]] ditulis Hegira.
 
Sabenerna Hijrah geus diayakeun dina warsih taun[[615]] ka wewengkon [[Karajaan Ethiopia]]. Dina waktu éta, [[Karajaan Ethiopia]] anu leuwih dipikawanoh jeung sebutan Axum dikawasa ku saurang [[raja]] ngaranna Negus Najasyi. Tapi, Nabi [[Muhammad]] saw. henteu milu dina rombongan hijrah ieu. Dina warsih anutaunanu sarua ogé, kaum musyrikin [[Quraisy]] ogé datang ka [[Karajaan Ethiopia]]. Maranéhanana boga maksud pikeun mawa balik kaum muslimin di [[Ethiopia]], tapi hal ieu ditampik ku Negus Najasyi sanajan anjeunna geus dibayar jeung hiji peti [[emas]]. Ahirna, Negus Najasyi ngagem ageman [[Islam]], sanggeus ngadéngé nasehat ti [[Ja'far bin Abu Thalib]].
 
Hijrah dina warsih [[622]] ieu pisan anu dijadikeun minangka patokan [[Kalénder Islam|warsih Hijrah]]. Nabi Muhammad dibaturan Abu Bakar nuju ka [[Madinah]], sarta manggihan réa aral. Diantarana waktu maranéhanana berpapasan jeung Suraqah bin Malik, saurang musyrikin anu rék maéhan Nabi [[Muhammad]]. Tapi, berkat lindungan [[Alloh]], Nabi [[Muhammad]] terhindarkan ti rencana pembunuhan Suraqah.
 
Hijrah dina warsih taun[[622]] ieu pisan anu dijadikeun minangka patokan [[Kalénder Islam|warsih Hijrah]]. Nabi Muhammad dibaturan Abu Bakar nuju ka [[Madinah]], sarta manggihan réa aral. Diantaranadi antarana waktu maranéhanana berpapasan jeung Suraqah bin Malik, saurang musyrikin anu rék maéhan Nabi [[Muhammad]]. Tapi, berkat lindungan [[Alloh]], Nabi [[Muhammad]] terhindarkan ti rencana pembunuhan Suraqah.
 
== Tumbu luar ==