Béda révisi "Distrik di Jepang"

Taya parobahan ukuran ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta, ngarupakeun → mangrupa (2), yen → yén , dipake → dipaké (2), ea → éa (2) using AWB
m (→‎Rujukan: -kat)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta, ngarupakeun → mangrupa (2), yen → yén , dipake → dipaké (2), ea → éa (2) using AWB)
{{Japan divisions levels}}
'''Distrik''' (郡; ''gun'') ilahar dipakedipaké keur satuan administrasi di Jepang antara taun [[1878]] jeung [[1921]] sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung [[county|nagara bagean]] di [[United States|Amerika]]. Posisina aya sahandapeun [[prefecture|perfektur]] jeung saluhureun [[Cities of Japan|kota]], [[Towns of Japan|kacamatan]] atawa [[Villages of Japan|desa]]. Mimitina distrik tehtéh disebutna ''kōri'', basa Jepang heubeul. [[Nihon Shoki]] nyebutkeun yenyén ieu geus aya salila [[Taika Reforms|Reformasi Taika]], ''kōri'' aslina ditulis 評. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, ''kōri'' ditulisna jadi 郡. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; ''kuni'') aya saluhureun distrik jeung desa (里; ''sato'' atawa 郷; ''sato'') sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih keneh dipakedipaké dina [[Sistim alamat Jepang]] keur nangtukeun tempat kacamatan atawa desa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amerika nu ilahar pakait jeung nagara bageanbagéan, iwal ti Virgina nyaetanyaéta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bageanbagéan.
 
==Kasus nu matak bingung di Hokkaido==
 
Sabab distrik ngaran nu unik di [[provinces of Japan|province]] sarta ayeuna wates [[prefectures of Japan|perfektur]] ngarupakeunmangrupa wates nu teu jelas ka wates [[provinces of Japan|province]], loba ngaran distrik nu unik di [[prefectures of Japan|perfektur]] di Jepang. Sanajan kitu, [[Hokkaido Prefecture|Perfektur Hokkaido]], ngawangku sabelas [[provinces of Japan|propinsi]], ngarupakeunmangrupa kasus nu matak bingung.
 
Aya tilu Distrik Kamikawa jeung dua Distrik Nakagawa di [[Hokkaido Prefecture|Perfektur Hokkaido]].
[[Kategori:Jepang]]
[[Kategori:Babagean daerah di Jepang]]
 
 
[[en:Districts of Japan]]