Béda révisi "Pulo Jawa"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Manusa: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB
m (+Java location inkscape.svg)
m (→‎Manusa: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB)
 
=== Manusa ===
Jawa mangrupa pulo pangpadetna sa-Indonésia, ampir 60% populasi Indonésia matuhna di pulo Jawa [http://www.bps.go.id/sector/population/table1.shtml]. Pangeusi ieu pulo utamana mah urang Sunda (di bagian kulon) jeung Jawa (di bagian wétan), ngan kusababku sabab laju migrasi ka ieu pulo nu luhur pisan, utamana ka wewengkon pakotaan, méh baé lengkep ku séké sélér ti mana baé. Pikeun ngimbangan ieu masalah, ti taun [[1970]] pamaréntah Indonésia ngampanyeukeun [[program transmigrasi]]: mindahkeun sabagian wargana sacara sukaréla ka pulo-pulo nu leuwih carang populasina (kayaning [[Sumatera]], [[Kalimantan]], jeung [[Sulawesi]]) sangkan pulo Jawa teu padet teuing.
 
Pulo ieu dibagi kana genep [[Propinsi di Indonésia|Daérah Tingkat I]]: