Béda révisi "Warna"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé using AWB
m (Bot: Migrating 128 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1075 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé using AWB)
Dina pakakas [[Optik|optis]], warna bisa ogé dihartikeun salaku interprétasi [[otak]] kana campuran tilu [[warna primér]] cahya: [[beureum]], [[héjo]], [[paul]] anu digabungkan dina komposisi tinangtu. Contona campuran 100% beureum, 0% héjo, sarta 100% paul baris ngahasilkeun interpretasi warna [[magénta]].
 
Dina [[seni rupa]], warna bisa ogeogé dihartikeun pantulan nu tangtu tina cahya anu dipangaruhan ku [[pigmén]] anu aya dina beungeut barang. Contona campuran pigmén magénta jeung [[cyan]] kalawan proporsi nu pas sarta disinaran cahaya bodas sampurna baris ngahasilkeun sénsasi (rasa) jiga warna beureum.
 
Saban warna sanggup méré gambaran sarta idéntitas nu tangtu luyu kaayaan sosial nu nempona. Contona warna bodas baris méré gambaran suci sarta tiis di wewengkon Kulon alatan pakait jeung [[salju]]. Samentara di kalolobaan nagara Wétan warna bodas méré gambaran pati sarta kacida nyingsieunan alatan pakait jeung lawon [[kafan]] (sanajan sacara téori sabenerna bodas lain warna).