Béda révisi "1G"

11 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa, diantara → di antara, Salasahiji → salah sahiji using AWB
m (Bot: Migrating 18 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1046079 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa, diantara → di antara, Salasahiji → salah sahiji using AWB)
 
{{Table Mobile phone standards}}
'''1G''' (atawa 1-G) nyaéta singketan tina kecap-kecap basa Inggris "1<sup>st</sup>1st Generation wireless telephone technology" nu hartina téknologi telepon tanpa kabel generasi kahiji. 1G ngarupakeunmangrupa standar telepon sélulér '''[[analog]]''' anu diwanohkeun dina taun [[1980s]] sarta lumangsung nepi ka diganti ku telepon sélulér '''[[digital]]''' [[2G]].
 
Salasahijisalah sahiji standar anu kaasup 1G nyaéta ''Nordic Mobile Telephone'' ([[NMT]]), nu digunakeun di nagara-nagara Éropah bagian kalér, [[Swis]], [[Walanda]], [[Éropah Wétan]] sarta [[Rusia]]. Standar-standar lianna diantaranadi antarana ''Advanced Mobile Phone System'' ([[AMPS]]) nu digunakeun di [[Amérika Sarikat]], ''Total Access Communications System'' ([[TACS]]) di [[Inggris]], [[C-450]] di [[Jérman Kulon]], [[Portugal]] jeung [[Afrika Kidul]], [[Radiocom 2000]] di [[Perancis]], sarta [[RTMI]] di [[Italia]]. Di Jepang mah standar 1G téh leuwih ti hiji, nyaéta TZ-801, TZ-802, sarta TZ-803 anu dimekarkeun ku NTT, sedengkeun pasaingna nyaéta DDI ngagunakeun standar ''Japan Total Access Communications System'' (JTACS).
 
== Tempo ogé ==