Ab urbe condita: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, dipake → dipaké using AWB
m (Bot: Migrating 44 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q26805 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, dipake → dipaké using AWB)
{{For|buku nu ngarana sarua|Ab Urbe Condita (buku)}}
 
'''''Ab Urbe condita''''' (patali jeung '''Anno Urbis conditae''': AUC atawa a.u.c.) nyaetanyaéta [[basa Laten]] keur "ti saprak [[ngadegna Roma|ngadegna]] Kota ([[Roma]])",<ref>Sacara literal ditarjamahkeun minangka "Ti saprak kota diadegkeun".</ref> sacara tradisional ditetepkeun taun 753 SM. Numutkeun tulisan [[Livius]], ragragna tanggal [[21 April]] [[taun]] [[753 SM]]. Istilah ieu dipakedipaké ku urang [[Romawi]] keur nulis taun.
 
== Tempo oge ==