Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3), salasahiji → salah sahiji using AWB
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q380241 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3), salasahiji → salah sahiji using AWB)
'''Abu Yazid Al-Busthami (أبو يزيد البسطامي)''' anu dikenal '''Thaifur Abu Yazid Al-Busthami (طيفور أبو يزيد آلالبسطامي)''' nya étanyaéta [[Sufi]] ti [[Persia]], gumelar di [[Bustham]], [[Iran]].<ref>Walbridge, John. "Suhrawardi and Illumination" in "The Cambridge Companion to Arabic Philosophy" edited by Peter Adamson, Richard C. Taylor, Cambridge University Press, 2005. pg 206.</ref> Abu Yazid Al-Busthami nyanyaéta étasalah salasahijisahiji [[Syéh]] anu aya dina silsilah dina [[Thoriqoh Sadziliyah]].<ref name="Kisah Abu Yazid">[http://darisrajih.wordpress.com/2008/03/03/abu-yazid-al-busthami-raja-para-mistik/ Kisah Abu Yazid ]</ref>
 
== Kasang Tukang ==
Ngaran Busthami dicokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nya étanyaéta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Nalika leutik kénéh, Abu Yazid seueur nyéépkeun waktu di [[Isolasi]] di imahna jeung di masjid.<ref name="Sumber 1"> [http://en.wikipedia.org/wiki/Bayazid_Bastami Abu Yazid]</ref> Sanajan di isola, Abu Yazid tara ngisolakeun dirina tina [[Dunya]] sufi.<ref name="Sumber 1"/> Abu Yazid ogé mingpin kahirupan [[asketisme]] jeung ninggalkeun kabéh kasenangan dunyawi.<ref name="Sumber 1"/>
 
== Rujukan ==