Béda révisi "Android (sistim operasi)"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa (4), ea → éa (3) using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa (4), ea → éa (3) using AWB)
 
Android ngabogaan lisénsi nu disebut '''Apache/MIT''' anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dimekarkeun ku saréréa<ref name="and1" />. Android ogé mangrupa sistim operasi anu asalna tina [[kernél]] [[linux]] ogé dijieun maké basa husus nu ngarana [[java]]<ref>Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra
Karakter.Bogor:IPB</ref>.
 
Di taun [[2005]], Android dibeuli ku [[Google]] kumplit jeung pausahaan [[Android, Inc.]].{{fact}} Taun [[2007]] Google ngumumkeun yén Android téh [[Sistim Operasi|sistim operasi]] nu sipatna ''open source'', bisa dipaké tur dimekarkeun ku saha waé.{{fact}} Taun [[2008]], [[Android API 1]] atawa [[Android 1.0]] dibéwarakeun ka umum ku [[Google]]<ref name="and1" />.
 
Ti saprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna.{{fact}} Di tiap-tiap proses panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa.{{fact}} Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis.{{fact}} Salian ti ngaran kuéh, Android ogé ngabogaan istilah nyaéta [[API Level]]<ref name="and3">[https://source.android.com/source/build-numbers.html Android]</ref>.
 
== Vérsi Android ==
| Android 2.2 || 8 || Froyo(Frozen Yoghurt)
|-
| Android 2.3 || 9 || GingerbreadGingerbréad
|-
| Android 2.3.3 || 10 || GingerbreadGingerbréad
|-
| Android 3.0 || 11 || Honeycomb
| Android 3.2.x || 13 || Honeycomb
|-
| Android 4.0.1-4.0.2 || 14 || Ice CreamCréam Sandwich
|-
| Android 4.0.3-4.0.4 || 15 || Ice CreamCréam Sandwich
|-
| Android 4.1.x || 16 || JellybeanJellybéan
|-
| Android 4.2.x || 17 || JellybeanJellybéan
|-
| Android 4.3.x || 18 || JellybeanJellybéan
|-
| Android 4.4-4.4.4 || 19 || Kitkat