Béda révisi "Basa Prancis"

3 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: warsih → taun using AWB
(+ kategori)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: warsih → taun using AWB)
| sil =
}}
'''Basa Perancis''' atawa '''Prancis''' (''le français, la langue française'') nyaéta salah sahiji basa pang penting ti jumplukan [[basa Roman]] sanggeus [[basa Spanyol]] sarta [[basa Portugis]]. Basa Perancis mangrupa basa anu panglobana diomongkeun ke-11 di dunya. Nepi ka warsih taun[[1999]], basa ieu diomongkeun ku leuwih ti 77 juta jelema di dunya minangka basa ibu, sarta ku 128 juta jiwa séjénna minangka basa kadua.
 
Basa Perancis ogé dipaké minangka basa resmi atawa basa pamaréntahan ku sawatara perhimpunan sarta organisasi, kawas [[Uni Éropa]], [[IOC]], [[PBB]], sarta [[FIFA]].