Béda révisi "Blur"

32 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, diantara → di antara (2) using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, diantara → di antara (2) using AWB)
[[Gambar:Blur live 29.07.2013 in Rome.jpg|thumb|300px| Konsér Blur 2013]]
'''Blur''' nya étanyaéta grup musik asal [[Inggris]] anu dibentuk taun [[1989]] di [[Colchester]], Inggris<ref name="kapanlagi">[[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/b/blur/ Blur-Kapanlagi.com]] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>. Personil Blur ayeuna diantaranadi antarana: [[Damon Albarn]] salaku vokalis/keyboardis, [[Graham Coxon]] salaku gitaris jeung ''back-vokal'', [[Dave Rowntree]] salaku drummer, jeung [[Alex James]] salaku bassis<ref name="kapanlagi">< /ref>. Taun [[2002]]-[[2006]] ieu grup musik sempet bubar, sabab Coxon kaluar ti Blur. tapi ngahiji deui dina konsér reuni tanggal [[2 Juli]] [[2009]]<ref name="kapanlagi">< /ref>.
 
==Diskografi==
Blur geus ngaluarkeun tujuh album diantaranadi antarana: ''THINK TANK'' ([[2003]]), ''13'' ([[2009]]), ''BLUR'' ([[1997]]), ''THE GREAT ESCAPE'' ([[1995]]), ''PARKLIFE'' ([[1994]]), ''MODERN LIFE IS RUBBISH'' ([[1993]]), jeung ''LEISURE'' ([[1991]])<ref name="kapanlagi" /><ref name="blur">[[http://blur.co.uk/ Situs resmi blur]] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref><ref name="kapanlagi"></ref>. Album parklife meunang opat panglélér ''Brit Awards'' atun [[1995]], lian ti éta, ieu album asup jadi jawara tangga lagu di Inggris bulan April [[1994]]. Album Parklife ngagambarkeun kaayaan perkotaan di Inggris katut pandangan modérenna jeung kahéngkéranana<ref name="sing365">< /ref>. Album ''The Great escape'' langsung jadi jawara di ''British Album Charts''<ref name="sing365">< /ref>. Ieu album kajual leuwih ti sajuta kopi di Inggris<ref name="sing365">{{en}}[[http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Blur-Biography/73D23055F343DA2C482568A100146AAD ''Blur's Boigraphy'']] (diaksés tanggal 31 Oktober 2011)</ref>. Album kalimana dirilis di ''Food/Parolophone'' bulan Pébruari [[1997]], sedengkeun di Inggris dirilis bulan Maret [[1997]]<ref name="sing365">< /ref>. Blur kaasup grup musik anu ''jenius'', sabab osok ngagabungkeun sababaraha [[waditra]] tradiosonal dina musikna saperti [[banjo]], jsté<ref name="sing365">< /ref>.
 
==Référénsi==
{{reflist}}
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Grup Msuik]]
[[Kategori:Grup Musik Asal Inggris]]
{{pondok}}