Béda révisi "Ribosom"

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo
(clean up, replaced: {{stub}} → {{Pondok}} using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo)
 
'''Ribosom''' nyaéta [[organél]] leutik sarta mundel dina [[sél]] nu boga fungsi minangka tempat sintésis protéin. Ribosom berdiaméter kira-kira 20 nm sarta diwangun luhur 65% [[RNA]] ribosom (rRNA) sarta 35% protéin ribosom (disebut RibonukleoproteinRibonukléoprotein atawa RNP). Organel ieu menarjamahkeun [[mRNA]] pikeun nyieun rantai [[polipéptida]] (nyaéta protéin) ngagunakeun asam amino anu dibawa ku tRNA dina prosés [[translasi]]. Di jero sél, ribosom tersuspénsi di jero sitosol atawa terikat dina rétikulum éndoplasma garihal, atawa dina mémbran inti sél.
 
{{organél}}
18.254

éditan