Béda révisi "Chrisye"

10 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, ea → éa (2), eo → éo, Dimana → di mana
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, ea → éa (2), eo → éo, Dimana → di mana)
| website =
}}
'''Chrismansyah Rahardi''' leuwih dipikawanoh '''Chrisye''' ({{lahirmati|[[Jakarta]]|16|9|1949||30|3|2007}})<ref name="sumber1">{{id}}[http://biografi.rumus.web.id/2010/10/biografi-chrisye.html] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)</ref> nyaéta saurang penyanyi pop legendaris [[Indonésia]].<ref name="sumber1"/> Mimiti aub ka dunya musik téh sabot ngagabung minangka pamaén bass band [[Gipsy]] barengan [[Zulham Nasution]], [[Keenan Nasution]], [[Gauri Nasution]], [[Onan]] sarta [[Tami]].<ref name="sumber1"/> Babarengan jumplukan Gipsy ieu pisan Chrisye anu basa éta jadi vokalis sakaligus bassis sempet kacatet minangka band penghibur di hiji restoran Indonésia di [[New York]].<ref name="sumber1"/> Hanjakalna Gipsy ogé teu bisa tahan lila, taun 1970, babarengan Gipsy Band ogé, Chrisye sempet menggung di TIM Jakarta anu ngahadiran béntang sémah almarhum [[Mus Mualim]].<ref name="sumber1"/> Kira-kira taun [[1977]], Chrisye kakara mitembeyan karir solona.<ref name="sumber1"/>
 
Chrisye dina waktu singget ngaranna langsung ngaroket minangka vokalis andal keur nembangkeun lagu karya [[James F. Sundah]] anu dijudulan Lilin-lilin Kecil.<ref name="sumber1"/> Di waktu anu sarua manéhna ogé meunang ajang "Pasanggiri Karya Cipta Lagu Rumaja Prambors" (LCLR).<ref name="sumber1"/> Hébatna deui, sapanjang kurun era [[1980]]-an nepi ka ngasupan taun [[2000]], ngaran Chrisye teu kungsi tikerelep.<ref name="sumber1"/> Ampir kabéh album anu dirilisna sok dipapag alus di industri musik Indonésia.<ref name="sumber1"/> Chrisye kaceluk liwat lagu Lilin-lilin Kecil di taun 1977 sarta Badai Pasti Berlalu sanggeus bersolo-karir minangka penyanyi.<ref name="sumber1"/> Taun [[1995]], Chrisye nampa [[BASF Legend Award]] luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu.<ref name="sumber1"/> Dina taun [[2002]], Chrisye ngaluarkeun album Dékadeu di mana manéhna nyanyikeun deui sajumlah lagu lila.<ref name="sumber1"/> Saprak 31 Juli 2005, Chrisye kudu dirawat di rumah sakit di [[Singapura]] alatan mengidap [[Kanker Paru-paru]].<ref name="sumber1"/> Chrisye maot dina tanggal 30 Maret 2007 jam 04.08 isuk-isuk di Jakarta alatan Kanker Paru-paru anu dideritana sarta dimakamkeun di [[TPU Jeruk Purut]].<ref name="sumber1"/>
*Dimakamkan: TPU Jeruk Purut, Jakarta Kidul
*Pamajikan: [[G.F Damayanti Noor]], nikah dina taun 1982
Anak:</br>
*[[Rizkia Nurannisa]] (Anissa): awéwé
*[[Risti Nurraisa]] (Risty): awéwé
*[[Rainda Prashatya]] (Pasha) & Randa Pramasya (Masha): lalaki (kembar)
 
Atikan:</br>
 
Atikan:</br>
*Lulus SMA taun 1967
*Téknik Arsitektur taun I (drop out)
*APP Trisakti taun III (drop out)
 
Album :</br>
*Lilin-Lilin Kecil (Single), Jurang Pemisah (1976)
*Guruh Gipsy : Album Guruh Gipsy (1977)
*Lima album Chrisye (KAku Cinta Dia, Hip Hip Hura, Kisah Cintaku, Pergilah Kasih, dan Cintaku T’lah Berlalu) junun meunangkeun pangajén musik pang bergengsi di Indonésia, nyaéta HDX sarta BASF Award
*Pangajén BASF Legend Award ka Chrisye luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu (1995)
*Chrisye ogé saurang panyipta lagu tohaga aya leuwih ti 80 lagu ciptaanna sarta sawatara diantaranadi antarana jadi hit anu dibawakeun ku sawatara penyanyi kawas: Vina Panduwinata, [[Tika Bisono]], [[Andi M. Matalatta]], sarta [[Utha Likumahua]].<ref name="sumber1"/>
===Lagu Chrisye===
#Adakah
#Di Bawah Sinar Bulan Pertama
#Dia
#di mana
#Dimana
#Duka Sang Bahaduri
#Galih Dan Ratna
#Putri Malam
#Rindu
#RomeoRoméo and Julia
#Saat Yang Indah
#Sabda Alam
#Sirna
#Smaradhana
#Suatu Persembahan Cinta (featféat. Element)
#Swara Hati
#Terima Kasih
#Terpendam
#To My Friend On Legian BeachBéach
#Tobat
#Untukku
18.254

éditan