Béda révisi "Tony Tony Chopper"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (4), Kusabab → ku sabab (3), kulantaran → ku lantaran (2), Didinya → di dinya
m (Bot: Migrating 11 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1152213 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (4), Kusabab → ku sabab (3), kulantaran → ku lantaran (2), Didinya → di dinya)
'''Tony Tony Chopper''' nya étanyaéta salah sahiji karakter fiksi dina [[Anime]] jeung [[Manga]] [[One Piece]].<ref name="Chopper">[http://id.wikipedia.org/wiki/Tony_Tony_Chopper Chopper]</ref> Chopper nya étanyaéta [[Dokter]] dina kelompok [[Bajak Laut Topi Jerami]], ogé anggota ka-6 dina éta kelompok.<ref name="Chopper"/>
'''Tony Tony Chopper''' nya éta salah sahiji karakter fiksi dina [[Anime]] jeung [[Manga]] [[One Piece]].<ref name="Chopper">[http://id.wikipedia.org/wiki/Tony_Tony_Chopper Chopper]</ref> Chopper nya éta [[Dokter]] dina kelompok [[Bajak Laut Topi Jerami]], ogé anggota ka-6 dina éta kelompok.<ref name="Chopper"/>
==Biograpi==
Chopper nya étanyaéta sakadang [[Rusa Kutub]] aneh anu irungna biru.<ref name="Chopper"/> Manéhna di asingkeun ku rusa kutub séjén kulantaranku lantaran kaanehannana, nepi ka hiji poé manéhna ngadahar [[Buah Setan]] tipe [[Zoan]] nya étanyaéta buah "Hito Hito".<ref name="Chopper"/> Sabada ngadahar éta buah, manéhna jadi bisa ngomong, jeung mikir jiga jelma, nu ahirna Chopper dipiceun ku kolotna.<ref name="Chopper"/>
 
Kusababku sabab dipiceun ku kelompokna, tuluy Chopper indit ka desa dina wujud jiga jelma, kulantaranku lantaran wujudna can sampurna manéhna diusir deui ku warga kusababku sabab wujudna jiga monster.<ref name="Chopper"/> Nalika tatu, Chopper di tulungan ku [[Dokter Hiluluk]], dokter gadungan anu teu di pikaresep ku warga, padahal niat na mah hayang nulungan warga.<ref name="Chopper"/> Tuluy Chopper di pulung ku Hiluluk, tidieu Chopper meunang rasa kanyaah ti batur, Hiluluk nganggap Chopper jiga anakna sorangan tuluy di berengaran '''Copper''', kusababku sabab tandukna bisa meulah tangkal (Chop).<ref name="Chopper"/>
 
Sabada maotna Dokter Hiluluk, Chopper di asuh ku [[Dokter Kureha]].<ref name="Chopper"/> Didinyadi dinya Chopper di ajarkeun [[Élmu Kedokteran]] ku Kureha.<ref name="Chopper"/> Hiji poé Chopper nyieun hiji obat anu teu kahaja ka dahar ku manéhna, tuluy wujud manéhna robah teu puguh rupana, ieu kajadian téh cikal bakalna "Rumble Ball" anu di paké Chopper pikeun gelut jeung musuhna.<ref name="Chopper"/>
 
==Diajar Pangobatan==
Chopper anu di teleport kuma, ahirna nepi ka pulo anu eusina manusia purba jeung manuk raksasa.<ref name="Chopper"/> Di pulo ieu Chopper diajar élmu pengobatan anu leuwih luhur, di perpustakaan medis tingkat hiji di dunya.<ref> One Piece volume 514 </ref>
==Rujukan==
{{reflist}}
18.254

éditan