Béda révisi "Fosforilasi oksidatif"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab
(Removing Link FA template as it is now available in wikidata)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab)
{{Pondok}}
[[File:Mitochondrial electron transport chain—Etc4.svg|thumb|400px|[[Runtuy transpor éléktron]] di jero [[mitokondria]] salaku tempat lumangsungna fosforilasi oksidatif di eukariot. [[NADH]] jeung suksinat anu dihasilkeun tina [[siklus asam sitrat]] dioksidasi ngahasilkeun énérgi anu ngagerakkeun [[sintaseu ATP]].]]
'''Fosforilasi oksidatif''' nyaéta [[jalur métabolik]] di jero [[mitokondria]] anu migunakeun énérgi [[rédoks|oksidasi]] [[nutrisi]] pikeun ngahasilkeun [[ATP]]. Najan kahirupan di alam dunya ieu rupa-rupa bentuk jeung kadaharanana, anu dipaké pikeun [[métabolisme]] di jero awakna pikeun sumber énérgi mah sarua ATP. Ampir sakabéh [[organismeu aérobik]] ngajalankeun fosforilasi oksidatif. Jalur ieu penting pisan kusababku sabab éfisién pisan pikeun ngaleupaskeun énérgi dibandingkeun jeung prosés alternatif [[férméntasi]] sarupaning glikolisis anu anaérobik.
 
==Baca ogé==
18.254

éditan