Béda révisi "FOMA"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngarupakeun → mangrupa (3), dimana → di mana using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana)
'''FOMA''', anu mangrupa singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''Freedom of Mobile Multimedia Access''', mangrupa ngaran merek pikeun layanan [[3G]] anu ditawarkeun ku operator telepon mobil Jepang [[NTT DoCoMo]].
 
FOMA mangrupa layanan [[3G]] [[W-CDMA]] munggaran di dunya mangsa disadiakeun dina taun [[2001]]. FOMA bisa nyambung jeung [[UMTS]], boh ngaliwatan tumbu radio boh ngaliwatan séntral kartu [[USIM]], sahingga méré sababaraha pilihan pikeun [[roaming]] global: boh ''handset''na ganti atawa henteu. Lantaran layanan mobil di Jepang umumna leuwih maju manan kalolobaanlolobana nagara lianna, contona ''FeliCa-i-mode Wallet Phones'', layanan data mobil [[i-mode]] jeung sajabana, mangka pikeun narima layanan FOMA sagemblengna pamaké layanan téh kudu ngagunakeun ''handset'' Jepang.
 
Awalna mah ''handset'' FOMA sifatna keur coba-coba sarta diajengkeun keur para pamaké awal sahingga terminalna geredé jeung waktu hirup bateréna singkat sarta jaringan anu kawengku ngan kota-kota gedé hungkul. Hal ieu lumangsung salila 1-2 taun sarta para pamaké awal lolobana para ''profesional'' industri komunikasi.
18.254

éditan