Béda révisi "Shikoku"

19 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta (3), diantara → di antara
m (→‎Tumbu kaluar: Wikivoyage)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta (3), diantara → di antara)
 
 
{{two other uses|kapuloan|jenis anjing|Shikoku (anjing)|pilem Jepang taun 1999|Shikoku (pilem)}}
{{nihongo|'''Shikoku'''|四国||"opat nagara"}} nyaetanyaéta pangleutikna (panjang 225  km jeung rubak antara 50  km and 150  km) tur pangsaeutikna populasi (4,141,955 as of 2005) diantaradi antara opat pulo utama [[Jepang]], ayana di kiduleun [[Honshū]] jeung wetaneun pulo [[Kyūshū]]. Ngaran heubeulna nyaetanyaéta ''Iyo-no-futana-shima'' ({{lang|ja|伊予之二名島}}), ''Iyo-shima'' ({{lang|ja|伊予島}}), jeung ''Futana-shima'' ({{lang|ja|二名島}}). Ngaran kiwari nujul akan opat [[provinces of Japan|propinsi]] heubeul nyaetanyaéta : [[Awa Province (Tokushima)|Awa]], [[Tosa Province|Tosa]], [[Sanuki Province|Sanuki]], jeung [[Iyo Province|Iyo]].
 
== Rujukan ==
 
<!--Categories-->
<!--Other languages-->
 
[[Kategori:Pulo di Jepang]]
[[Kategori:Géografi Jepang]]
 
<!--Other languages-->
18.254

éditan