Kong Hu Cu: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: diditu → di ditu, salasaurang → salah saurang
m (Bot: Migrating 191 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4604 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diditu → di ditu, salasaurang → salah saurang)
* Umur 24 taun, indungna pupus. Manéhna kapapaténan salila 3 taun. Layon dua kolotna dikubur di gunung Fang Shan. Sanggeus réngsé mangsa kapapaténan manéhna geus loba narima murid.
* Umur 29 taun manéhna diajar musik ka Shi Xiang, saurang guru musik nu kasohor.
* Umur 30 taun dibiruyungan dua urang muridna; Nan-gong Jing-shu jeung Meng Yi Zi (duanana anak bangsawan badag kulawarga Meng, nyaéta Meng-xi Zi. Manéhna nganjang ka ibukota Nagri Zhou, diditudi ditu manéhna papanggih jeung nu ngajaga pabukon karajaan nu ngaranna Lao jeung guru musik nu ngaranna Chang Hong.
* Umur 35 taun manéhna indit ka nagri Qi alatan di nagri Lu lumangsung karaman sarta Raja ngorana Lu Zhao Gong kabur ka nagri Qi. Mangsa harita nagri Qi diparéntah ku Raja Ngora Qi Jing Gong jeung Perdana Mantrna Anu Ying atawa Yan ping Zhong anu kaceluk pinter.
* Umur 36 taun manéhna balik ka nagri Lu sarta neruskeun ngatik murid-muridna.
* Taun 483 SM Li atawa Bo Yu, anakna maot
* Taun 482 SM Yan Hui, murid anu pangmajuna sarta diharepkeun jadi panerus manéhna puput umur.
* Taun 481 SM salasaurangsalah saurang pagawé Kulawarga Badag Ji Kang Zi geus maéhan Qi Lin dina paburuan Raja Ngora Lu Ai Gong.
* Ahir taun 480 SM Zi Lu atawa Zhong Yu (murid manéhna anu gagah, wani tur pinuh kejujuran) gugur di Nagri Wei alatan di dinya lumangsung karaman.
* Tanggal 18 Erl Yue (bulan dua) Khonghucu pupus.
f.Ch’un Ch’iu (Usum Semi jeung Usum Gugur)
Mangrupa kritik sajarah ngeunaan pulitik salila pamaréntahan 12 Bangsawan ti nagara Lu.
 
 
Sarta karya-karya anu kaasup golongan kadua nyaéta kieu:
20.027

éditan