Béda révisi "Lésotho"

6 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, nya éta → nyaéta (2)
(Removing Link FA template as it is now available in wikidata)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, nya éta → nyaéta (2))
|footnotes = <sup>1</sup> Pakiraan pikeun nagara ieu kuduna mah diperhatoskeun ogé kana lobana nu pupus akibat AIDS; hal ieu bisa nyababkeun ajén harepan hirup nu leuwih saeutik, tingkat pupusna orok jeung jalmi nu leuwih luhur, populasi jeung kamekaran populasi nu leuwih handap, jeung robihna panyebaran populasi dumasar umur jeung lalaki/awéwé tinimbang nu dikira.}}
 
'''Lésotho''', resmina '''Karajaan Lésotho''', nya étanyaéta hiji [[nagara nu dilingkung]] jeung [[énklave jeung éksklave|énklave]], sakabéhna dilingkung ku sahiji-hijina tatanggina, [[Afrika Kidul|Républik Afrika Kidul]]. Ibu kota jeung kota panggedéna nya étanyaéta [[Maseru]]. Lésotho mangrupakeunmangrupa anggota ti [[Pasamakmuran Bangsa-Bangsa]]. Ngaran '''Lésotho''' kasarna bisa ditarjamahkeun ka ''lemahna urang anu maké basa [[basa Sotho|Sesotho]]''.<ref>{{cite book|title=No Place Left to Bury the Dead|first=Nicole|last=Itano|publisher=Simon and Schuster|year=2007|page=314|isbn=0743270959}}</ref> Kira-kira 40% populasi hirup di handapeun [[Garis kamiskinan|garis kamiskinan internasional]] 1,25 $AS per poé.<ref>[http://hdr.undp.org/en/media/HDI_2008_EN_Tables.pdf ''Human Development Indices''], Table 3: Human and income poverty, p. 35. Ditarima 1 Juni 2009</ref>
 
== Distrik ==
18.254

éditan