Béda révisi "Jalu"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, salasahiji → salah sahiji (2)
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q44148 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, salasahiji → salah sahiji (2))
'''Jalu''' nyanyaéta étasalah salasahijisahiji [[kelamin]] hiji [[organisme]], atawa salasahijisalah sahiji bagian ti hiji organismeu, nu ngahasilkeun [[spérma]]. "Spérma" dihartikeun salaku [[gamét]] nu leuwih leutik dina sistem [[baranahan]] [[hétérogami]], sedengkeun gamét nu leuwih gedé dihasilkeun ku [[bikang]]. Hiji jalu moal bisa baranahan tanpa [[sanggama|jalangan]] jeung [[bikang]].
 
Teu aya mékanisme genetik tunggal satukangeun béda kelamin dina [[spésiés]] nu béda, jeung ayana dua kelamin dina hiji spésiés sigana (pikeun dunya ilmiah) mangrupa hasil [[évolusi]] mandiri sababaraha kali. Naon nu sabenerna ngabédakeun bikang ti jalu teu salawasna atra, malah dina sababaraha kasus jadi bahan pananya kana harti nu sabenerna. 'Bikang' jeung 'jalu' ogé katémbong dina struktur réproduktif na [[tutuwuhan]], sahingga konsépna teu diwates saukur sato/manusa.
 
Lambang ilahar nu dipaké pikeun ngagambarkeun jalu nyaéta ♂ ([[Unicode]]: U+2642), cingcin panahan nu nunjuk ka kalérwétan. Ieu mangrupa robahan tina [[taméng]] jeung [[jamparing]] [[Mars (déwa)|déwa Mars]].
 
==Tempo ogé==
* [[manusa]]
 
[[CategoryKategori:Kelamin]]
18.254

éditan